Fietsen en varen

Fietstochten
Fietsen door Leiden is een bijzondere ervaring. De verschillende delen van de stad zijn per fiets gemakkelijk en snel te bereiken. We stappen zeker even af voor de bijzondere historische gebouwen of hofjes in de stad. Per fiets ziet u ook delen van de stad, die wandelend te ver weg zouden zijn.
En wilt u ook de gevarieerde omgeving van Leiden zien, dan zijn daarvoor ook volop mogelijkheden! Zoals een fietstocht door de schitterende duinen, rond de Kagerplassen & het Groene Hart. Geef uw wens te kennen en ik plan graag voor u een prachtige route u en uw gezelschap.

Varen
Bekijk de stad eens vanaf het water. Ontdek de grachten van Leiden eventueel in combinatie met een stadswandeling. Vanaf het water, de diversiteit van gevels bekijken. Ik kan u verzekeren het zien vanaf het water geeft weer een speciale beleving. De vele bruggen, grachten en singels horen ook bij het mooie stadsgezicht van Leiden en komen op deze manier prachtig tot hun recht. Wist u dat er 88 bruggen binnen de singels van Leiden zijn? En hoe het Singelpark een verrijking voor Leiden is.
Fietsen of een boot huren? Eventueel in combinatie met een drankje? Dat zou ik graag voor uw willen verzorgen.